יום שבת, 16 באפריל 2016

שוקולד ובריאות



מה בריא בקקאו?

בפולי קקאו ניתן למצוא רשימה ארוכה של ערכים תזונתיים המצויינים לבריאותנו,
נוגדי חמצון רבים - פלבנולים מהווים 8% מתכולת הקקאו.
מחקרים רבים הוכיחו שהפלבנולים מונעים חמצון של שומנים הנמצאים בדם ולסתום את העורקים.
מסייעם בהורדת לחץ הדם ובהגנה על הלב.
נמצא גם שלקקאו השפעה רבה על דילול הדם בדומה לזו של האספירין.

בקקאו ניתן למצוא כמות גדולה מאוד של נוגדי חמצון, וויטמין C,
מגוון מינרלים: ברזל, מגנזיום, סידן, אבץ, נחושת, אשלגן, כרומיום

הקקאו גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים מאחר וקקאו מעלה את רמות הסרטונין,


השוקולד מכיל חומר בשם תאוברומין, שהוא חומר ממריץ
וגם כמויות קטנות של אנאנדמיד שהוא מוליך עצבי , ומעט קפאין וטריפטופן.
מחקרים מצאו שהתאוברומין יעיל בהפסקת שיעול פי שלושה מהקודאין,

זהירות!!!! התאוברומין בשוקולד רעיל לבעלי חיים חתולים, כלבים, ציפורים וסוסים
משום שבקיבתם חסר אנזים שיכול לפרק אותו , אכילת כמות אפילו קטנה יכולה לגרום למוות, ו
לכן אם הכלב/החתול שלכם אכל שוקולד ומראה סמני מצוקה יש להבהילו לוטרינר ש
ישטוף את קיבתו ויציל את חייו.

כאשר מייצרים שוקולד, טוחנים את כל המרכיבים במשך כמה ימים רצופים...דבר הגורם לשחיקה ואבדן של חומרים טובים שהיו בקקאו, חלק קטן נשאר, לכן ממליצים על אכילת שוקולד המריר (מעל 70% מוצקי קקאו נחשב לבריא).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה