טיול שוקולד לצפון איטליה
איטליה – ידועה במגוון נופיה, באוכל המשובח והמגוון, בתרבות, אמנות, הסטוריה ושפע של אפשרויות המוצעות למבקר בה. כל אלה,מאפשרים מפגש רב חושי שיתמקד הפעם בצד מיוחד, קסום ופחות מוכר - עולם השוקולד. לצד היכרות עם מסורת ייצור השוקולד הייחודית לאיטליה , סדנאות מקצועיות וטכניקות עבודה בשוקולד, נכיר גם יין, כמהין, פסטה ותרבות אוכל ייחודית. נבקר במולדת ה Slow Food , בערים הסטוריות ונתרשם פניני אדריכלות. נבקר בפסטיבל שוקולד בינלאומי, נאזין למוזיקה ובעיקר, נזכה למפגשים אנושיים מרתקים.
תכנית הטיול
יום 1: 21/03/12 תל אביב – מילאנו – טורינו
נצא בטיסת בוקר למילאנו ולאחר הנחיתה ניסע לכיוון טורינו. בדרך נעצור בעיירה Casale Monferrato ממלכת הכמהין האיטלקי. נתמקם במלון בטורינו ונצא לסיבוב הכירות עם העיר, הסטוריה, אדריכלות, אופנה ונופים. נגלה את תרבות האפריטיף הייחודית של טורינו ונפתח את השבוע בטעימות מגוונות מהמטבח של צפון איטליה.
לינה: טורינו – וכן כל הלילות הבאים ("טיול כוכב", אין צורך לארוז כל יום....)
יום 2: 22/03/12 סדנאות שוקולד מקצועיות
נקדיש את היום להעמקת הידע שלנו בתהליכי הכנת השוקולד. נלמד על מקורות הפולים, נכיר את הטעמים החדשים. נראה את הטכניקות השונות המשלבות בין ישן לחדש ונפגוש באנשים ששוקולד בשבילם הוא לא רק מקצוע, אלא גם מסורת, גאווה ואהבה גדולה.
לאחר היום הארוך והמתיש, נקנח בארוחת ערב בפיצריה נפוליטאנית שתפתח לנו חלון לתרבות איטלקית נוספת מאזור אחר לגמרי.
יום 3: 23/03/12 עמק היין של פיימונה – ה Langhe
לאחר ארוחת הבוקר, נצא בנסיעה לכיוון עמק היין של צפון איטליה. נתרשם מהנופים ונלמד על תרבות היין האיטלקית. נבקר במוזיאון היין ב Pollenzo ונכיר את תרבות ה Slow Food מקרוב. בצהריים נבקר במולדת היין האיטלקי של העידן החדש – Barolo. נערוך סיור ביקב וטעימה מקצועית של יינות מהאיכותיים ביותר של צפון איטליה. נמשיך לכיוון העיר Alba לשוק האוכל המרתק המוצג במקום ונקנח את היום בארוחה במסעדת שף המתמחה באוכל מקומי מסורתי.
יום 4: 24/03/12 טורינו ופסטיבל השוקולד
לאחר ארוחת הבוקר במלון, נשתלב באירועי פסטיבל השוקולד הבין לאומי של טורינו. העיר, אשר בה הונחו היסודות לתרבות השוקולד האיטלקית, מארחת מדי שנה את הפסטיבל המציין את המסורת ותחילת ההכנות לחג הפסחא. פיסול בשוקולד, שילוב טעמים, שוקו חם במרקמים חדשים ועוד ועוד. נשוטט בין הדוכנים, נטעם מהחידושים המוצגים כל שנה על ידי היצרנים הגדולים ונשתתף באירועים יחודיים לפסטיבל. נשלב טעימות מודרכות של שוקולד ונערוך סדנת התאמת שוקולד ואלכוהול – יין ובעיקר גראפה – הדג'יסטיף האיטלקי. נקנח את היום בבילוי בפאב המשלב, פרוייקט חברתי של נוער עם עסק מצליח לייצור, בירה, ואיך לא – שוקולד.
יום 5: 25/03/12 פסטיבל השוקולד והתעשיה – מודרניזציה ומסורת
לאחר ארוחת הבוקר במלון, לאחר שהשתלבנו באירועי פסטיבל השוקולד של טורינו. נכיר מקרוב את התעשייה ונבקר במפעל לייצור שוקולד. לאחר מכן, נציץ אל מאחורי הקלעים של יצרן שוקולד מסורתי, העובד בשיטות ידניות ומשמר בתעשייה את התרבות והמסורת כפי שהיו נהוגים לפני שנים. נשלים את מה שעוד רצינו לראות בפסטיבל ולא הספקנו ונקנח את היום בארוחה במסעדת שף.
יום 6: 26/03/12 חוזרים הביתה – טורינו – מילאנו – תל אביב
לאחר ארוחת הבוקר במלון, נצא לכיוון שדה התעופה של מילאנו ומשם נטוס בטיסה ישירה לתל אביב.
מחיר ותנאים כללים
המחיר כולל
טיסה סדירה עם חברת תעופה סדירה (ת"א-טורינו-ת"א) כולל מסי נמל והטל דלק (נכון ליום 01.12.2011 )
5 לילות במלון ברמת תיירות מדרגה ראשונה ע"ב לינה וארוחת בוקר
3 ארוחות ערב מיוחדות
העברות ותחבורה בימי היציאה מהעיר
מדריך ישראלי צמוד בנוסף לליווי בנושא השוקולד של מיה שטרן
את הסיורים המפורטים בתכנית לעיל
"שוקו פס" לימי הפסטיבל בטורינו
כניסות לאתרים עפ"י המסלול המפורט
תשלום אגרה בכבישים כנדרש
תשר לנותני השירותים בחו"ל
המחיר אינו כולל
הבונוסים המיוחדים שבטיול של "אמנות מתוקה" ו MoltoBen:
תכנית מקצועית ומותאמת אישית לקהל ולנושא הטיול.
הדרכות עומק בתחום השוקולד, היין והגסטרונומיה האיטלקית.
מפגשים מקצועיים ואינטימיים עם יצרנים ואמנים מתחום השוקולד
חוויות והתנסויות מיוחדות מותאמות לאופי הקבוצה
הערות
במידה ותחול עלייה במחירי הדלק / מיסי הנמל תחול עלייה במחיר הטיול בהתאם לדרישת חברת התעופה
סדר הימים עלול להשתנות בהתאם לאילוצים בשטח ולהחלטת המדריך
אין בהצעתנו זו אישור להזמנת טיסות ו/או סידורי קרקע,זו הצעה בלבד.
לפרטים נוספים והרשמה: בני בן ישראל 054-2124567
benny@moltoben.co.il
בני בן ישראל – האיש מאחורי MoltoBen
בני מרבה לגוון את התחומים בהם עיסוקיו: יליד 1963, נשוי ואב לשלוש בנות, מתגורר כיום בגבעת עדה. בעברו, טייס פאנטום בחיל האויר ומטפח את אהבתו לטיסה באמצעות הדאיה במצנחי רחיפה. בני, אטליולוג וגסטרונום בנשמתו, ויתר על השתתפות בתכנית "מאסטר שף" לטובת הדרכת טיולים באיטליה בהם טיולים אלה. את הקשר המיוחד לאיטליה פיתח במהלך שהות בת ארבע שנים ברומא, במסגרת קריירה מרתקת ויוצאת דופן במערכת הבטחון.
במהלך השנים, השלים בני לימודי MA באוניברסיטת חיפה במסלול תכנון ופיתוח משאבי תיירות. וכך תשוקתו הכפולה לאוכל ולאיטליה והידע שרכש בתחום תכנון תיירות קיבלו ביטוי מקצועי ומעמיק. משהשלים את עשייתו היחודית למען בטחון ישראל בזירות הבינלאומיות, התפנה בני לבסס את משיכתו ומומחיותו באיטליה ובאוכל והקים את MoltoBen ששמה לה כיעד לרגש את לקוחותיה במפגש מרתק עם נפלאות איטליה, בחוויה בלתי נשכחת, ברמת שירות מופתית ובאיכות ללא פשרות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה